Haepikavippi tästä

* 50-2000€
* Koroton uusille asiakkaille
* Ei piilokuluja
* Joustava takaisinmaksu

Vippi

Vippi on sanakirjan mukaan sama asia kuin laina. Vipata tarkoittaa myös lainata. Vippi on yleisnimi kaikille "pikaisesti" saataville lainoille. Vippiä voi hakea tekstiviestillä tai netissä ja usein vipin saa ilman vakuuksia tai takaajia. Usein vipin saa nopeasti tai heti omalle tilille. Vipeillä on monta eri nimeä: pikalaina, pikaluotto, pikavippi ja vippi. Sms vippi on tekstiviestilaina.

Vipin suuruus on tyypillisesti 50 - 300 euroa ja se myönnetään usein vasta 18 tai 21-vuotta täyttäneelle Suomen kansalaiselle.

Vippien laina-ajat ja korot vaihtelevat riippuen lainan tarjoajasta. Laina-aika on tyypillisesti 7-30 päivää. Yleensä vippi-korko on 10% - 20%, mutta suurempiakin korkoja esiintyy markkinoilla. Kannattaa siis tarkasti tehdä vippien vertailu ja selvittää pikavipin kaikki ehdot ja todellinen korko ennen kuin haet lainaa.

Miksi vippi?

Vipeillä rahoitetaan yleensä pienempiä ostoksia kuten huonekaluja, matkapuhelimia, muuta kodin elektroniikkaa ja matkoja. Vippi ei kuitenkaan sovi kaikille ja niitä ei esimerkiksi tulisi käyttää muiden maksamattomien luottojen maksamiseen. Vippi voi joskus olla ainut apu jos opintotuki tai palkka ei vielä ole tilillä, eikä sinulla ole varaa ruokaan tai illanviettoon kaveriporukan kanssa. Usein kuitenkin kaverilta lainaaminen on halvempaa ja ehkä parempi vaihtoehto kuin vippi.

Katso pikavipit vertailussa.