Luottokortit

Luottokortti logoLuottokortit ovat jonkin rahoituslaitoksen myöntämiä maksukorteja, jolla voi ostaa luotolla tiliehtojen mukaisesti. Luottoyhtiöt, esimerkiksi Diners Club tai Eurocard Gold saavat tulonsa korttien käyttömaksuista, luottojen koroista ja pienestä provisiosta jokaisen ostotapahtuman yhteydessä. Monet luottokortit ovat käytössä useassa maassa, mutta osa on yksittäisten kauppaketjujen myöntämiä luottokortteja, jotka käyvät vain kyseisen ketjun kaupoissa. Esimerkiksi Stockmann luottokortti on tällainen luottokortti.

Katso luottokortti vertailu.

Maksukortti

Maksukortteja ovat käteismaksukortit, ns online-kortit ja pankkikortit. Maksukorttimaksun yhteydessä maksajan pankkitilin kate varmistetaan ja summa veloitetaan suoraan tililtä. Esimerkiksi Visa Electron on käteismaksukortti ja toimii liikkeissä, joissa on Visa Electron-tunnukset. Maksukortteja voi käyttää myös ulkomailla ja kortti voidaan myöntää myös alle 18-vuotiaille. Käteismaksukortit toimivat myös automaattikortteina.

Lue lisää - Maksukortit

Maksuaikakortti

Maksuaikakortti on kuin maksukortti, mutta kortilla tehtyjä ostoja ja nostoja ei veloiteta suoraan tililtä, vaan ne tulevat maksettavaksi laskulla noin kerran kuukaudessa. Esimerkiksi Visa ja MasterCard kortit antavat maksuaikaa ostoksille ostokuukautta seuraavan kuun loppuun saakka.

Lue lisää - Maksuaikakortiti

Automaattikortit

Automaattikortti on kortti jolla voit nostaa rahaa automaatista, kysellä tilitapahtumia ja saldoa, sekä maksaa laskuja ja tehdä tilisiirtoja. Automaattikortilla ei voi maksaa ostoksia ja alle 18-vuotias voi saada automaattikortin huoltajien suostumuksella.

Vertaa luottokortteja

Luotto- ja maksukortit ovat yleistyneet maksuvälineenä, ja tarjolla on paljon eri ominaisuuksin varustettuja kortteja. Ennen kuin hankit luottokortin, selvitä, mihin tarvitset korttia, millaista korttia tarvitset ja mitä kustannuksia kortista aiheutuu.

Lue lisää - Vertaa luottokorttejaMuut aiheeseen kuuluvat verkkopalvelut: Luottokortti.info:ossa luottokortit vertailussa. Tutustu American Express ja Diners Club -luottokortteihin.