Maksuaikakortit

MaksuaikakorttiMaksuaikakortti on maksukortti, mutta kortilla tehtyjä ostoja ja nostoja ei veloiteta suoraan tililtä, vaan ne tulevat maksettavaksi laskulla noin kerran kuukaudessa. Esimerkiksi American Express, Visa ja MasterCard kortit antavat maksuaikaa ostoksille ostokuukautta seuraavan kuun loppuun saakka. Muita maksuaikakortteja ovat Diners Club ja Eurocard Gold.

Visa ja MasterCard kortit antavat tavallisesti maksuaikaa ostoksille ostokuukautta seuraavan kuun loppuun. Esimerkiksi Visa-kortin käyttäjältä peritään Visa-kortin käyttömaksu, joka on käyttörajaan perustuva prosentuaalinen vuosimaksu (2–2,5 % käyttörajasta) tai kiinteä kuukausimaksu. Visa-luotosta ei peritä vuosimaksun lisäksi erillistä korkoa.

Riippuen ostotapahtuman varmennus- ja tilitystavasta Visan ja Mastercardin provisio Suomessa on 0,9–1,35 % ostosten loppusummasta. Tämän provision maksaa kauppias - ei käyttäjä. Tietyissä maissa luottokortilla maksettaessa tämä provisio lisätään laskun loppusummaan, mutta Suomessa tämä ei ole sallittua.