Categories
Uncategorized

Autolaina – miten voit rahoittaa auton hankinnan

Suomen sääolosuhteissa auton ostaminen liikkumista varten on melkeinpä välttämätön. Varsinkin, jos asut kunnassa, jossa ei ole mahdollista liikkua yleisillä kulkuneuvoilla. Auton osto iso sijoitus, harvalla meistä on varaa ostaa autoa suoraan omasta tilipussista. Varsinkin, jos haluat uuden ja luotettavan menopelin allesi.

Kerromme miten voit rahoittaa uuden auton oston eli autolainasta. Voit hakea autolainaa, olet sitten vaihtamassa vanhan vaihtamisesta uuteen tai ihan ensimmäisen auton ostosta.

Mikä on autolaina?

Autolaina on uutta ajoneuvoa varten, yksinkertaisesti. Mikäli sinulla on jo säästöjä, voit halutessasi käyttää niitä osaksi autonhankintaan. Autolainaa myönnetään vakuudettomana sekä vakuudellisena. Lainasumman suuruutta kannattaa harkita realistisesti, eikä lainaa varten kannata uhrata esim. kesämökkiään vakuudeksi.

Kun harkitset uuden auton ostoa, auto voi toimia lainan vakuutena. Kuten monissa muissakin lainoissa, tulee auton hinta olemaan lainalla ostettaessa kalliimpi korkojen ja muiden lainan lisäkulujen takia. Autolainan ehdoton positiivinen puoli on se, että saat menopelin heti käyttöösi. Sinun ei tarvitse odottaa ja säästää, vaan pääset nauttimaan uudesta autosta välittömästi.

Mistä autolaina haetaan?

Autolainasi rahoittaa joko oma pankkisi tai muu rahoituslaitos. Mikäli sinulla on keskitetty kaikki lainat ja muu rahaliikenne yhteen pankkiin, kannattaa ottaa yhteyttä ensiksi omaan pankkiin. Monet pankit yhdistävät lainojasi ja voit saada matalamman koron ja pienemmät lisäkulut haettavaan autolainaan.

Kannattaa aina vertailla lainanantijia, tähän löytyy internetistä monia sivustoja. Ota aina huomioon oma taloudellinen tilanteesi, etenkin se mikä on takaisinmaksukykysi. Kun harkitset lainaa järkevästi, ei lainan otto auton hankkimiseen lainkaan huono asia, eikä sitä kannata pelätä. Hakemukset lainoihin löydät pankin tai rahoituslaitoksesi sivustoilta tai voit varata ajan lainaneuvonantajalle.

Loppusanat

Jokainen unelmoi uudesta autosta, ovathan ne luotettavia ja yleisesti kaikilla herkuilla varustettuja. Ajoneuvon varten otettava autolaina ei ole huono asia, kunhan otat huomioon oman taloudellisen tilanteen. Vertaile eri lainoja, aina et saa välttämättä parasta tarjousta omasta pankistasi. Kun löydät sopivan unelmiesi kulkupelin, ota rohkeasti yhteyttä pankkiin tai rahoituslaitokseen, hae rahoitusta ja nauti uudesta autostasi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *