Categories
Uncategorized

Kulutusluotot – miksi ja miten ne eroaa muista lainoista?

Suomalaisten yksi suosituimmista ja haetuimmista lainoista ovat kulutusluotot. Kyseessä on laina pienille tai keskikokoisille hankinnoille. Kuten kaikki lainat, myös kulutusluotot haetaan omasta pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Kerromme, mitä on kulutusluotto, miten se eroaa muista lainoista ja miksi sitä kannattaa hakea.

Mitä ovat kulutusluotot?

Yksinkertaisesti kulutusluotot tarkoittaa pankista nostettavaa lainaa. Kulutusluotoille on yhteistä se että se on tarkoitettu arjen hankintoihin, kuten kodin remontointiin, auton ostoon tai vaikkapa lomamatkaan. Laina voidaan myöntää sinulle kertasummana tai jatkuvana tilillesi, riippuen mihin tarkoitukseen kulutusluottoa haetaan. Kulutusluotot vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta 70 000 euroon saakka. Asunnon ostoon ei kulutusluottoa myönnetä, siihen tarkoitukseen on olemassa asuntolaina.

Miksi kulutusluotto?

Yleensä kulutusluottoa haetaan suurempien hankintojen tai remontin rahoittamiseksi. Kulutusluotot voivat tulla monelle myös pelastukseksi, jos talous joutuu tiukalle tai kohdallesi osuu vesivahinko.

Kulutusluotot tunnetaan myös vakuudettomana lainana, joten sinun ei tarvitse pohtia vakuuksia tai takaajia. Tästä syystä kulutusluoton haku on helpompaa ja erittäin nopeaa, varsinkin jos hakemuksen täyttää verkossa.

Koska kulutusluottoon ei tarvitse vakuuksia tai takaajia, se mahdollistaa sen, että rahat yleensä saa heti käyttöön. Kulutusluoton voi maksaa takaisin erissä ja yleensä hakuvaiheessa voit valita kuukausittaisen erän, jonka maksat.

Mitä vaaditaan hakijalta?

Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, jotta voit hakea kulutusluottoa. Tulot tulee olla suhteutettuna lainan määrään, tulot voivat olla myös työttömyysturva tai jopa opintotuki. Koska kulutusluotto on laina, on luottotietojen oltava kunnossa ja jokainen rahoituslaitos tarkistaa nämä. Kulutusluotot myönnetään vain Suomessa vakituisesti asuville ja tunnistus tapahtuu verkkopankkitunnuksien kautta lainan hakuvaiheessa.

Yhteenveto

Kulutusluotto on helppo hakea, siksi se onkin suomalaisten eniten hakema laina. Kulutusluotto on tarkoitettu arjen hankintoihin, remontteihin ja yllättäviin kuluihin. Koska lainaan ei tarvitse vakuuksia, on rahat yleisesti nopeasti tililläsi. Kulutusluotto myönnetään tuloihin nähden, joten hakuvaiheessa kannattaa olla realistinen määrän ja takaisinmaksun kanssa. Sekä pankit että muut rahalaitokset myöntävät kulutusluottoja, joten kannattaa myös vertailla lainoja verkossa. Yhtä kaikki, on kulutusluotot varteen otettavia lainoja kattamaan arjen menoja ja hankintoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *