Categories
Uncategorized

Luottokortit – Mitä hyötyä on luottokortin omistamisesta

Melkein jokaiselta löytyy nykypäivänä jonkin luotonmyöntäjän luottokortti käytössään. Luottokortit ovatkin yleistyneet ja arvioidaan, että jopa neljä miljoona suomalaisista omistaa credit/debit kortin, eli automaattikortti, jossa on myös luotto-ominaisuus (credit).

Kortit ovat jo vuosien ajan korvanneet käteismaksun maksuvälineenä. Nykyään luottokorttien todellinen vuotuinen korko on suhteellisen alhainen. Korttien mukana tulee nykyään myös monia etuja, ja nämä edut ja bonukset houkuttelevatkin monia ihmisiä hakemaan luotollisen kortin.

Käymme tässä pintapuolisesti läpi luottokortin omistamisen etuja.

Luottokortin etuja

Yleisimmät edut ovat esimerkiksi kortin mukana tuleva matkavakuutus ja erilaiset tarjoukset tietyissä ostopaikoissa. Näiden etujen vuoksi luottokortit ovat yleensä suosituimpia kuin lainat. Paljon matkustaville ihmisille tällainen kortti on todella kätevä olla mukana, koska ne toimivat ympäri maailmaa. Esimerkiksi käteisnosto on yleensä halvempaa kuin valuutan vaihto, tämä tietysti riippuu myös matkakohteista. Joissain luottokorteissa ei ole erillistä maksua, kun nostat ulkomailla, mutta paikallinen pankki saattaa veloittaa sinua nostosta.

Tässä muutamia luottokortin etuja:

  • Koroton maksuaika: Korottoman maksuajan saa melkein kaikille luottokorteille, joka on yleensä 30-45 päivää. Joten esimerkiksi jos käytät luottoa ja palautat käyttämäsi summan kuukauden kuluessa, et joudu maksamaan korkoja.
  • Verkkokaupat: Kortin avulla voit tehdä ostoksia verkossa mukavasti ja turvallisesti. Esimerkiksi “Visa Verification” -palvelun avulla voidaan varmistaa ostoturvallisuus.
  • Matkavakuutus: Matkavakuutus on osa useita eri luottokortteja. Matkavakuutuksen saat yleensä vain, jos maksat reissusi kokonaan tai osittain luotolla.
  • Tarjoukset ja bonukset: On olemassa monia luottokortteja, joilla saat erityisiä tarjouksia. Joihinkin kortteihin voi kerätä bonuspisteitä tehdessäsi ostoksia kivijalka kaupoissa tai verkossa, pisteillä saat sitten tarjouksia tai jopa cashback’iä.
  • Rinnakkaiskortit: Voit hakea luottokortillesi rinnakkaiskortteja esimerkiksi perheenjäsenillesi, jotta voitte kaikki nauttia samoista eduista.
  • Lähimaksu: Kun teet pieniä ostoksia, lähimaksutoiminto on erittäin kätevä. Lähimaksua käytetään, kun ostosumma on alle 25 euroa, sinun ei tarvitse antaa PIN-koodia ollenkaan, pyyhkäise korttisi vain maksupäätteen yli.

Päätelmä

Luottokortti on todella kätevä, jos matkustat paljon, tykkäät verkkoshoppailusta tai jos tarvitset äkillisesti ylimääräistä rahaa jonkin tuotteen ostamiseen. Koska luottokortin myöntäjiä on todella monia, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja siten valita paras ja sopivin kortti itsellesi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *