Categories
Uncategorized

Pikalainat – Mitä ne ovat

Pikalaina eli pikavippi on lainatyyppi ja kulutusluoton muoto, jota on mahdollista hakea helposti ja nopeasti. Rahat maksetaan lainanhakijan tilille jopa samana päivänä lainahakemuksen hyväksymisestä.

Pikalainan suuruus vaihtelee, yleensä pikavipit ovat noin 20-2000 euron välillä ja lainan takaisinmaksuajat ovat joustavia. Useimmiten laina-aika on yhdestä kolmeen kuukautta, pisimmillään jopa 12 kuukautta. Takaisinmaksuaika vaihtelee yhtiöittäin ja siihen vaikuttaa myös lainasumma.

Pikalainan hakeminen

Pikalainoja myönnetään täysi-ikäisille ja Suomessa vakituisesti asuville yksityishenkilöille. Lainan hakeminen on erittäin helppoa eikä erillisiä tapaamisia pankissa tarvita. Pikalainaa haetaan kätevästi internetin välityksellä. Myöskään takaajia tai vakuuksia lainalle ei tarvita. Jotta hakemuksen voi jättää, tarvitaan pankkitunnukset, joiden avulla henkilöllisyys varmistetaan, sekä selvitys hakijan tuloista.

Hakemukset käsitellään pääsääntöisesti sähköisesti, koneellisesti ja tämä mahdollistaa sen, että lainapäätöksen saa nopeasti. Pikalainan hakeminen onkin nopeampaa ja vaivattomampaa kuin perinteisten pankkilainojen. Negatiivisena puolena on kuitenkin huomattavasti korkeammat korot verrattuna perinteiseen pankkilainaan tai joustoluottoon.

Suomessa toimivat yhtiöt noudattavat pikavippeihin liittyvää lainsäädäntöä ja vastuullista luotonantotapaa. Tämän vuoksi henkilöiden, joilla on maksuhäiriömerkintöjä, on hankalaa, ehkä jopa mahdotonta saada pikalainoja.

Pikalainan kustannukset

Kun pikalainaa lähtee hakemaan, on tärkeää selvittää lainan kulut ja hinta. Laki velvoittaa, että lainayhtiön on aina esitettävä, paljonko pikalaina maksaa, sekä mikä on lainan todellinen vuosikorko.

Pikalainojen suosio on kasvanut nopeasti ja lainoja tarjoavia yhtiöitä on lukuisia. Lainan kustannukset riippuvat aina lainayhtiöstä ja tämän takia onkin suotavaa tehdä vertailua eri lainayhtiöiden välillä. Vertailemalla lainoja voi säästää suuriakin summia.

Kun yhtiöitä vertailee, on hyvä selvittää lainojen todellisten vuosikorkojen tunnusluvut. Niiden avulla saa selville lainojen todelliset kulut ja tämä puolestaan helpottaa lainapäätöksen tekoa ja auttaa oikean yhtiön sekä edullisimman lainan valinnassa. Yhtiöt tarjoavat myös nettisivuillaan laskureita, joiden avulla voi laskea korkojen sekä takaisinmaksuerien suuruuksia, jolloin on helpompi hahmottaa kokonaiskustannuksia.

Osa yhtiöistä myös tarjoaa uusille asiakkailleen korotonta pikalainaa. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäinen laina myönnetään ilman nostokuluja sekä korkoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *