Dollar Financial Corp on ostanut Risicum Oyj:n

March 1st, 2012

Suomen suurimmasta pienlainoja tarjoavasta yrityksestä, Risicum Oyj:stä, tulee osa kuluttajarahoitukseen erikoistunutta Dollar Financial Corporationia.

Yhdysvaltalainen Dollar Financial on toiminut yli 30 vuotta ja se on noteerattu Nasdaq:ssa (NASDAQ: DLLR) vuodesta 2005 alkaen.

”Odotamme innolla yhteistyön aloittamista Dollar Financial Corporationin kanssa. Uuden omistajamme monipuolisten resurssien avulla uskomme vahvistavamme edelläkävijän asemaamme sähköisten sekä mobiilien luotonantopalveluiden tarjoajana. Tämä tukee hienosti meidän nykyistä kasvustrategiaamme”, sanoo Risicumin toimitusjohtaja Jouni Hintikka. Dollar Financial toimii USA:n lisäksi kuudessa maassa ja sillä on 5 000 työntekijää 1 236 toimipisteessä. Risicum Oyj on perustettu vuonna 2005 ja se on kasvanut nopeasti sekä Suomessa että Ruotsissa hyödyntäen edelläkävijänä luotonannossa parhaita sähköisiä markkinointi- ja jakelukanavia. Risicum ja OK Money toimivat myös Ruotsissa.

Pikavippejä ei öisin

June 6th, 2009

Markkinaoikeuden ennakkopäätöksen mukaan pikavippiyhtiöt eivät heinäkuusta lähtien saa tarjota pikavippejä yöaikaan. Markkinaoikeuden päätöksen mukaan yöaikaan haetut pikavipit voi maksaa kuluttajalle vasta aamulla kello seitsemältä.

Markkinaoikeuden päätös lopettaa myös nykymuotoiset tekstiviestivipit.

Sellainen ei enää onnistu, että kuluttaja lähettää tekstiviestillä luottohakemuksen ja rahat tulevat heti tilille. Pikaluoton ottajalla pitää olla riittävästi aikaa tutustua sopimusehtoihin

Kuluttajaviraston lakimies Gunveig Planting-Visa.

Luottomarkkinakriisi ja lainanotto

November 16th, 2007

Arvopaperin uutisen mukaan Investointipankki Goldman Sachs on arvioinut, että luottomarkkinakriisi voi vähentää lainanantoa jopa kahdella biljoonalla dollarilla. Ei mikään pikku summa! Samassa uutisessa kerrotaan että USA:ssa ulosmittauksiin liittyvät tappiot voivat kohota 400 miljardiin dollariin.

Pikalainat ovat vikatikkejä

November 6th, 2007

Pikavippi on vikatikki on Nordean syyskuun asiakaslehdessä (Ajassa) oleva artikkelin otsikko. Pikalainat ovat artikkelin mukaan huono tapa rahoittaa kulutustavaran ostoksia. Olemme samaa mieltä. Rahaa on nyt tarjolla paljon ja kannattaa tarkasti miettiä mistä sitä lainaa. Listasimme kotimaiset pikalainat (lista ei ole täydellinen), mutta muista että myös pankit tarjoavat joustoluottoa. Esim Nordean vuosikorko 5 000 euron joustoluotto on 9.96 %.

Luottokriisi

November 5th, 2007

Arviot USA:n luottokriisin vaikutuksista ovat päivä päivältä negatiivisempaa luettavaa. Näin kirjoittaa Arvopaperi-lehti online versiossaan. Arvopaperin mukaan yhä useammat tahot arvioivat, että USA:n asuntoluotoista alkanut luottokriisi on syvä ja kestää pitkään. Onneksi Suomessa ei tällä hetkellä ole ihan samoja uhkia ilmassa!

Ellos Extralaina

November 5th, 2007

Joustolaina.fi on uusi tulokas Suomen pikaluotto markkinoilla. Sen sijaan Elloksen Extralaina on vanha tekijä Suomessa. Finaref eli yritys Extralainan takana, onkin tarjonnut Suomessa rahoituspalveluja yksityishenkilölle jo vuodesta 1995. Extralaina tarjoaa jopa 15 000 euroa lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Rahat saat tilillesi muutamassa päivässä lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Laina-aika voi olla 0 - 8 vuotta ja takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä. Extralainan vuosikorko on 13,2 % ja korko lasketaan todellisten päivien mukaan käyttäen jakajana 365:tä. Todellinen vuosikorko on 14,94 %, kun lainan määrä on 10 000
euroa ja laina-aika 5 vuotta.

Pikavipit ja luottotietojen menetys

October 7th, 2007

Tämän uutisen mukaan pikavippien kohdalla voi menettää luottotiedot, jos vipin takaisinmaksu viivästyy 60 päivää.

Pikavipeistä Hesarissa (hs.fi)

September 29th, 2007

Ei muta kuin että bongasimme vanhan vuonna 2006 kirjoitetun jutun pikavipeistä. Hesarin blogissa kirjoitetaan että pikavippejä otetaan juhlimiseen, ruokaan ja velan maksuun.

Joustolaina ja hakemukset

September 29th, 2007

Joustolaina on suurempi kulutusluotto (1 000 - 3 000 €). Suurempien kulutusluottojen hakijoilta vaaditaan usein vakituiset tulot. Tämä on poiminta eräältä keskustelupalstalta: Lähetin hakemuksen 3.9 ja tänään tuli mailiin viesti että hylky tuli. Luottotiedot kunnossa, syynä oli se, että olen osa-aikaisessa duunissa ja palkkani ei ole vakituisesti yli 1200e/kk (vaikka viimeisen 6kk keskiarvo on vähän yli 1400/kk). Pikavippi (50 - 300 €) ja sen hakumenettely on huomattavasti “helpompaa”. Hyvä näin!

Pikavippien todellinen vuosikorko

September 29th, 2007

Pikavippien todellinen vuosikorko on usein satoja %. Vertaamalla pikavippien todellista vuosikorkoa kuluttajaa pystyy vertailemaan luottojen hintoja ja luoton hoitoon liittyviä kustannuksia. Todellisen vuosikoron vertailua varten teimme pikavippivertailun. Todellinen vuosikorko lasketaan laskentakaavalla jossa huomioidaan luoton määrä ja lyhennysaikataulu sekä koron suuruus. Todellinen vuosikorko huomioi myös pikavipin nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.